Altres Guerres De Religio: Catalunya, Espanya, Europa (Segles Xvi -Xix) eBook

TAMAÑO DEL ARCHIVO
3,34 MB
FECHA
2012
NOMBRE DEL ARCHIVO
Altres Guerres De Religio: Catalunya, Espanya, Europa (Segles Xvi -Xix).pdf
AUTOR(A)
Xavier Torres
ISBN
9788499841717

El libro Altres Guerres De Religio: Catalunya, Espanya, Europa (Segles Xvi -Xix) en formato PDF. El libro Altres Guerres De Religio: Catalunya, Espanya, Europa (Segles Xvi -Xix) en formato MOBI. El libro Altres Guerres De Religio: Catalunya, Espanya, Europa (Segles Xvi -Xix) en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Xavier Torres. Disfruta leyendo con el sitio web lofficielhommes.es.

Lofficielhommes.es Altres Guerres De Religio: Catalunya, Espanya, Europa (Segles Xvi -Xix) Image

La historiografia acostuma a reservar la denominació de guerres de religió per a un seguit de conflictes de llarga durada, inevitablement virulents, i que van esquinçar, dogmàticament i dramàticament, esglésies, governants i comunitats senceres. Tanmateix, a l’Europa moderna, els conflictes que involucraven la religió, directament o indirecta, per activa o per passiva, no eren únicament d’aquesta índole, sinó que també es van dirimir en l’àmbit del pensament en general, la creació artística i –no cal dir-ho- la política. Sobretot, perquè la religió –o allò que es presentava com a tal- era en realitat un llenguatge susceptible d’expressar i canalitzar antagonismes de tota mena. Hi hagueren, doncs, "guerres culturals", en l’accepció sociològica i actual del mot, que no podien no ser, alhora, guerres de religió o una variant del gènere. I guerres convencionals, dinàstiques i territorials, que tampoc no amagaren mai la seva vessant confessional, interessada o genuïna. Aquest llibre col·lectiu tracta justament d’aquestes altres guerres de religió en una perspectiva comparada i interdisciplinar.

2º ESO T.7 La monarquía hispánica en los siglos XVI-XVII

TEMA 2. Del noticierisme oral i manuscrit als plecs solts i les gasetes. Història d'Espanya i de Catalunya ens remet a un espai territorial i de vegades polític, i fins i tot nítid.
DESCARGAR LEER EN LINEA

Monarquia d'Espanya - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A Espanya, però, en forma part d'una forma política, ... tenir la inquietud intel·lectual d'aprofundir en altres versions que no fossin la oficial, ... Aquest període va portar a una etapa cruenta de guerres de religió en els segles XVI i XVII que van devastar i empobrir a Europa.