La Comedia De L Olla / El Metge A Garrotades eBook

TAMAÑO DEL ARCHIVO
4,28 MB
FECHA
2008
NOMBRE DEL ARCHIVO
La Comedia De L Olla / El Metge A Garrotades.pdf
AUTOR(A)
Moliere, Plaute
ISBN
9788429761115

Descubre el libro de La Comedia De L Olla / El Metge A Garrotades con lofficielhommes.es. Lea el PDF de La Comedia De L Olla / El Metge A Garrotades en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga La Comedia De L Olla / El Metge A Garrotades y otros libros de Moliere, Plaute.

Lofficielhommes.es La Comedia De L Olla / El Metge A Garrotades Image

Aquesta llibre reuneix en un volum dues de les millors comèdies de la història de la literatura universal, La comèdia de l’olla i El metge a garrotades, en les versions catalanes de Francesc Nel·lo. L’edició ve complementada amb una introducció al les vides i obres dels dos autors, Plaute i Molière, i a la seva transcendència més enllà del seu temps. Una sèrie d’informació complementàries, comentaris i propostes de treball, ajudaran els lectors a interpretar els textos en la seva justa mesura. La comèdia de l’olla (Aulularia) és segurament la més coneguda de les comèdies del dramaturg romà Plaute (250-184 a. C.), que va tenir molt èxit perquè escrivia comèdies per a les classes més baixes, en un llatí molt col·loquial. La seva única preocupació era divertir i fer riure el seu públic, sense cap mena d’inquietud moral. Molière (1622-1673) és, sens dubte, el comediògraf europeu més conegut i representat de tots els temps i ocupa un lloc destacat en la història del teatre no sols gràcies a la forma com manejava els versos, sinó perquè era capaç de fer riure. El metge a garrotades és la seva comèdia més elaborada. Estudi preliminar amb propostes de treball i de comentaris de text a cura d'Alfred Sargatal, catedràtic de llengua catalana i literatura a l’IES Ernest Lluch, de Barcelona, i autor de llibres com Iniciació al conte literari, La invasió subtil de les aranyes, El Treball de Recerca en literatura i Introducción al cuento literario.

La comèdia de l'olla / El metge a garrotades

La comèdia de l'olla i El metge a garrotades, encara que són dues obres escrites en temps i en contextos socials diferents, presenten uns plantejaments i propòsits similars.Francesc Nelolo va adaptar totes dues comèdies per al públic infantil, tot respectant l'essència d'aquests dos grans clàssics.
DESCARGAR LEER EN LINEA

La comèdia de l'olla i el metge a garrotades (educació 62 ...

Cenyint-nos a la temàtica, cal dir que totes dues tenen un fil conductor que les uneix: el tema de l'avarícia.En efecte: Plaute, a La comèdia de l'olla, presenta una síntesi entre la comèdia grega nova i elements indígenes, manllevats de la farsa itàlica.