Historia De La Matemàtica. Grecia Iib (Els Elements D Euclides, L Libres Vii, Viii, Ix, X, Xi, Xii I Xiii) eBook

TAMAÑO DEL ARCHIVO
2,24 MB
FECHA
2020
NOMBRE DEL ARCHIVO
Historia De La Matemàtica. Grecia Iib (Els Elements D Euclides, L Libres Vii, Viii, Ix, X, Xi, Xii I Xiii).pdf
AUTOR(A)
Josep Pla I Carrera
ISBN
9788499655154

El libro Historia De La Matemàtica. Grecia Iib (Els Elements D Euclides, L Libres Vii, Viii, Ix, X, Xi, Xii I Xiii) en formato PDF. El libro Historia De La Matemàtica. Grecia Iib (Els Elements D Euclides, L Libres Vii, Viii, Ix, X, Xi, Xii I Xiii) en formato MOBI. El libro Historia De La Matemàtica. Grecia Iib (Els Elements D Euclides, L Libres Vii, Viii, Ix, X, Xi, Xii I Xiii) en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Josep Pla I Carrera. Disfruta leyendo con el sitio web lofficielhommes.es.

Lofficielhommes.es Historia De La Matemàtica. Grecia Iib (Els Elements D Euclides, L Libres Vii, Viii, Ix, X, Xi, Xii I Xiii) Image

Els Elements d’Euclides constitueixen, doncs, un pont entre la matemàtica anterior al segle III aC i la d’aquest segle, i també entre aquesta i la dels segles ulteriors. És impossible explicar i entendre la matemàtica grega de després d’ell —i la del mateix Euclides que no sigui la dels Elements, com veurem a Grècia III—sense tenir-los presents i conèixer-ne el contingut específic, la metodologia, el que s’hi aconsegueix i el que fan possible. Conèixer-los fa entendre millor tots els resultats que obtingueren els matemàtics després d’ell i la seva obra. En canvi, el segon volum, Grècia IIb, conté l’aritmètica pitagòrica —els llibres VII, VIII i IX—; el llibre X, dedicat a les magnituds incommensurables, molt particular; i els llibres XI, dedicat a l’estereometria, XII, a l’exhaustió eudoxiana i, finalment, XIII, a la construcció dels sòlids platònics. Cada volum inclou la bibliografia i els apèndixs adients. I tots dos volums són el resultat de la voluntat de fer una adaptació comentada dels Elements d’Euclides, en català. Tanmateix, la figura del matemàtic grec i la seva altra obra formaran part del volum Grècia III, que contindrà la matemàtica i els matemàtics del segle III aC: Euclides, Arquimedes, Apol·loni, Aristarc, Eratòstenes, Nicomedes, Conó i Dositeu. El quart i darrer volum, Grècia IV, analitzarà la resta de matemàtics grecs rellevants, entre els quals hi ha Dionísodor, Diocles, Zenòdor, Hiparc, Heró, Nicòmac, Menelau, Teó d’Esmirna, Ptolemeu, Diofant, Pappos, Teó d’Alexandria i Hipàtia. No voldríem acabar aquesta breu introducció sense esmentar la complexitat dels Elements pel fet que són un text de maduresa. Això vol dir que hi entren en joc moltes idees intuïtives i moltes elaboracions formals [...]».

Historia de la geometría y las matemáticas - La Factoria ...

Història de la matemàtica. Grècia IIa es un gran libro escrito por el autor Pla i Carrera, Josep. En nuestro sitio web de WWW.CONVITEGOURMET.MX puede encontrar el libro de Història de la matemàtica. Grècia IIa en formato PDF. Más de 10,000 libros, únete a nosotros !!!
DESCARGAR LEER EN LINEA

Todos los libros del autor Pla I Carrera Josep

LAS MATEMÁTICAS EN EL SIGLO XIX Es en el siglo XIX cuando tiene lugar un aumento sin precedentes en la amplitud y complejidad de los conceptos matemáticos. Tanto Francia como Alemania se vieron atrapados en la era de la revolución que barrió Europa a finales del siglo XVIII, pero los dos países tratan las matemáticas…